Artikel in Autisme Magazine: het Nederlands Autisme Register

Het NAR heeft elk kwartaal een vaste plek in het Autisme Magazine: "Nederlands Autisme Register (NAR) brengt in kaart". Het Autisme Magazine is het vernieuwde magazine (voorheen Engagement met Autisme) van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer staat, in plaats van de resultaten, het NAR zelf in beeld.


In 2013 zijn de NVA en de VU gestart met het opzetten van een breed Nederlands Autisme Register (NAR) waarbinnen we de levensloop van een grote groep mensen met autisme - van jong tot oud - volgen via jaarlijkse online vragenlijsten. De start van een waardevolle database, die voor zowel onderzoek als beleid rondom autisme benut kan worden. Deelnemers zijn ouders van kinderen met autisme, volwassenen met autisme en wettelijk vertegenwoordigers van mensen met autisme en een zware zorgbehoefte. Waarom doen zij mee aan het NAR? En hoe representatief is het NAR eigenlijk?

Lees hier meer...