NAR brengt in kaart: Antipsychotica. Wat weten we er eigenlijk van?

Het NAR heeft elke kwartaal een vaste plek in de Engagement met Autisme: "Nederlands Autisme Register (NAR) brengt in kaart". Engagement met Autisme is het magazine van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer: Antipsychotica. Wat weten we er eigenlijk van?


Onlangs onthulde de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post dat het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson belangrijke informatie heeft achtergehouden over bijwerkingen van het antipsychoticum risperidon (merknaam Risperdal). Dit middel wordt in Nederland veel gebruikt door kinderen en jongeren met autisme. Reden genoeg voor Engagement met autisme om in de wereld van de antipsychotica te duiken. Lees hier meer..