Onderzoek genomineerd voor Klokhuis Wetenchapsprijs 2021!

Wat vonden autistische kinderen van de lockdown? Dit onderzoek, van Universiteit Leiden in samenwerking met het Nederlands Autisme Register, is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2021!


 
Kinderen met autisme vinden het vaak niet fijn als er dingen plotseling veranderen. Door corona en de lockdown was ineens niets meer hetzelfde! Wij willen weten hoe dit was voor autistische kinderen. Waren alle veranderingen moeilijk, zoals het online onderwijs? Of had de lockdown ook voordelen? De straten waren bijvoorbeeld rustiger, de winkels veel minder druk én er waren geen overvolle verjaardagsfeestjes. Hadden sommige autistische kinderen daardoor minder stress? We zoeken naar het antwoord op deze vragen zodat we beter begrijpen hoe de wereld om ons heen invloed heeft op hoe kinderen met autisme zich voelen.
 
De prijs wordt uitgereikt op woensdag 10 november 2021. Uit 64 inzendingen, afkomstig van universiteiten, hogescholen en umc’s in Nederland, zijn tien onderzoeken genomineerd. De prijs richt zich op onderzoeken die ook interessant zijn voor kinderen op de basisschool. Stemmen kan tot dinsdag 9 november, 12.00 uur. Stem hier op 'Wat vonden autistische kinderen van de lockdown?': https://www.hetklokhuis.nl/.../153/klokhuis-wetenschapsprijs
 
Het doel van de Klokhuis Wetenschapsprijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.
Vanaf 19 oktober kunnen kinderen stemmen voor het onderzoek dat zij het meest interessant vinden. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op zondag 10 november 2021.