Online NAR-symposium Autisme en beweging

Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 plaats van 13.00 tot 16.00 uur met als thema ‘bewegen’.


Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven.

Programma

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zal vertellen over de gezondheidseffecten van bewegen, ook voor mensen met autisme. Verder vertellen NAR-onderzoekers Anke Scheeren, Sander Begeer en Tinca Polderman over onderzoek naar kinderen met autisme en sport, over de diagnostiek van autisme en over onderzoek naar de invloed van genen en omgevingsfactoren op het verloop van autisme.

Kaarten kopen

Deelnemers van het NAR ontvangen een individuele uitnodiging via de mail. Ben je NAR-deelnemer, dan is het symposium gratis. Ben je lid van de NVA, dan zijn de kosten € 7,50. Ben je geen lid van het NAR of de NVA, dan zijn de kosten € 25. Kaarten gaan binnenkort in de verkoop via de NVA.