Coronavirus en autisme - bericht van uw NAR-ambassade

Bericht van Vincent van Loenen, NAR ambassadeur


Het zijn bewogen tijden waarin we momenteel allemaal zitten. Ja inderdaad, Corona, het treft ons allemaal hoe dan ook.

Speciaal voor mensen met autisme zou dit wel eens heel specifieke gevolgen kunnen hebben.
Zowel positief, geen grote prikkels van collega’s in de kantoortuin.
Maar ook negatief, onduidelijkheid over de steeds wisselende berichten over het virus, waar moeten we ons aan houden? Wanneer houdt het op?.....

Juist omdat het heel ongewone situaties en ervaringen zijn, is dit in het kader van autismeonderzoek allemaal bijzonder interessant.

Het NAR heeft niet stilgezeten, onlangs heeft u waarschijnlijk ook de speciale COVID-19 vragenlijst ontvangen. Hiermee kunnen we een vergelijking maken tussen de manier waarop autisme uw leven voorheen beïnvloedde en wat dit nu voor effect heeft op mensen met autisme (in vergelijking tot mensen zonder autisme). Hierin werken wij zoveel mogelijk samen met andere (inter-)nationale onderzoeksgroepen, om een zo groot mogelijk aantal deelnemers te bereiken en zoveel mogelijk informatie te kunnen verzamelen. Onze vragenlijst is al door ruim 760 deelnemers ingevuld!

Heel graag doe ik dus een beroep op niet alleen alle volwassen NAR-deelnemers, maar ook de controlegroep, die de vragenlijst hebben ontvangen, om die voor 4 mei in te vullen. U helpt het onderzoek daarmee echt enorm.

Met vriendelijke groet,

Vincent van Loenen

Ambassadeur