Coronavirus en autisme (incl. NVA wegwijzer)

Door het Coronavirus moeten veel mensen een hoop aspecten van hun leven opeens omgooien. Zo moeten velen thuiswerken en zijn alle scholen dicht. Hoe kan je daar goed mee omgaan? Hieronder een aantal tips.


Gelukkig zijn er op het internet al veel tips beschikbaar. Zo geeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme hier tips voor thuisonderwijs aan kinderen met autisme en kun je hier lezen hoe je je kind met autisme gerust kunt stellen over het Coronavirus. Hierbij worden handige schema's en stappenplannen geleverd om zo goed mogelijk je kind te begeleiden. Ook wordt er in het Algemeen Dagblad uitgelegd hoe je het best thuis kan werken als je kinderen ook de hele dag thuis zijn.

Daarnaast heeft de NVA Erik Scherder geinterviewd over het Coronavirus en prikkelverwerking, dat is hier te lezen. Zijn tip? Ga bewegen! Dit geeft je een gevoel van controle, is goed voor je immuunsysteem en levert je een goed gevoel op. Tijdens het NAR Symposium 'Muziek als positieve prikkel' zal Erik Scherder meer vertellen over prikkelverwerking en autisme. Dit symposium is door de maatregelen rondom het Coronavirus verplaatst naar 5 september. Er zijn nog kaarten beschikbaar via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nar-symposium-wordt-uitgesteld-92880575301.

Wat niet verplaatst wordt is de Wereld Autisme Dag op 2 april. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds grijpen deze dag aan om op te roepen tot meer openheid over autisme. Door gebouwen op 2 april blauw te (laten) verlichten, willen de NVA enhet AutismeFonds laten zien dat autisme er gewoon mag zijn. Overal. Je kunt hier aan meedoen door het bedrijf of de instelling waar jij werkt te vragen om het eigen gebouw óók in de blauwe schijnwerpers te zetten. Lees hier meer.

Tot slot heeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme de NVA Wegwijzer autisme & corona opgesteld. Met behulpzame tips en links voor mensen met autisme en hun naasten. En informatie over wat je zelf kan doen. Kijk voor meer informatie en een grote versie van de wegwijzer op: https://www.autisme.nl/2020/04/15/nva-wegwijzer/