Autisme en de Kantoortuin

De Monitor heeft de laatste jaren een lopend dossier 'Ziek door mijn werk'. Op dit moment onderzoeken ze de werkplek. Veel mensen werken op een kantoor met zes of meer mensen in dezelfde ruimte. Ze noemen dat ook een kantoortuin. De kantoortuin is ooit bedacht om de traditionele hiërarchie binnen een bedrijf weg te nemen: lekker met zijn allen in één grote ruimte, zodat iedereen makkelijk met elkaar kan communiceren en ideeën kan spuien. Maar wat zijn hiervan de effecten?


In een vervolgartikel van De Monitor leggen verschillende mensen uit wat kantoortuinen kunnen betekenen voor autisten. Zo bevestigt Jeanet Landsman, hoofd Toegepast GezondheidsOnderzoek van het UMCG, dat voor mensen met autisme het belangrijker is dat ze de eigen werkplek naar eigen behoefte kunnen indelen en vertelt Maarten over zijn vrouw die, als autist, na meer dan 15 jaar werken opeens in een kantoortuin met 30 mensen aan de slag moest.

Lees hier meer