Artikel in Autisme Magazine: alles draait om slaap

Het NAR heeft elk kwartaal een vaste plek in het Autisme Magazine. Het Autisme Magazine is het magazine van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer gaat het over het effect van slaap op het levensgeluk van mensen met autisme.


Hoe tevreden zijn mensen met autisme met hun leven? En: waarmee hangt dat samen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden dook Marie Deserno voor haar promotieonderzoek in de gegevens van het NAR. En wat blijkt? Niet de autismekenmerken bepalen of iemand met autisme gelukkig is, maar de kwaliteit van slaap.

Lees hier meer...