Artikel in Autisme Magazine: Woonsituatie volwassenen met autisme

Het NAR heeft elk kwartaal een vaste plek in het Autisme Magazine. Het Autisme Magazine is het magazine van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer staat de woonsituatie van volwassenen met autisme en een (boven) gemiddelde intelligentie centraal.


Elk jaar ontvangen deelnemers van het NAR het verzoek om een vragenlijst in te vullen over hun leefsituatie. Het artikel presenteert cijfers over ‘wonen’, afkomstig van de 2019-meting. Dit artikel benoemd resultaten over de woonvorm, de tevredenheid over de woonsituatie, verhuizingen en prikkels in de woonomgeving bij volwassenen met autisme en een (boven) gemiddelde intelligentie.

Lees hier meer…