Time verkiest Greta Thunberg tot Persoon van het jaar

Het Amerikaanse weekblad Time heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, een autistisch meisje, verkozen tot 'Person of the Year'.


Time kiest al sinds 1927 de persoon die het meest invloedrijk is geweest in het afgelopen jaar. Dit jaar was dat dus Greta Thunberg. De 16-jarige werd vorig jaar bekend doordat ze besloot om te stoppen met school en zich in te zetten voor het klimaat. Sindsdien is ze een van de bekendste klimaatactivisten. Onlangs hield ze een toespraak op de klimaattop in Madrid.

Thunberg is gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger (tegenwoordig onderdeel van de bredere diagnose van autisme spectrum stoornis) en zei dat dit haar "anders" maakt, maar dat ze het als een "superkracht" beschouwt. Daarnaast heeft ze gezegd dat haar passie voor haar werk in de klimaatcrisis deels toe te schrijven is aan haar autisme.

Lees hier meer…