Terugblik NVA AutismeCongres 2019

Afgelopen vrijdag 15 november 2019 vond het jaarlijkse NVA AutismeCongres plaats. Het thema dit jaar was ‘werken aan perspectief’. Nieuw dit jaar waren het Autismecafé, workshops, signeersessies, films en theater.


Er was een mooi en afwisselend programma samengesteld, met interessante lezingen en discussies. Zo gaf algemeen directeur Tof Thissen van het UWV WERKbedrijf zijn visie op de inclusieve arbeidsmarkt, vertelde ervaringsdeskundige Marijn Bon alles over ondernemen met autisme, en werd er een paneldiscussie met verschillende gasten georganiseerd over speciaal onderwijs.

 NAR stand congres  NAR team congres 2019  NAR stand congres


Het NAR had een eigen stand op de informatiemarkt, waar men informatie over het NAR kon vinden en vragen kon stellen. Daarnaast kon bij deze stand de nieuwe cijfers en rapportages van 2019 ingezien worden. De stand werd druk bezocht en er zijn leuke gesprekken gevoerd. Daarnaast kwamen er veel leuke reacties op het nieuwe rapport en de individuele terugkoppeling. Verder verzorgde hoofdonderzoeker Sander Begeer één van de workshops, die dit jaar nieuw waren. We zijn erg blij met al het enthousiasme voor het NAR. Graag tot volgend jaar!