AUTMINDS – Een congres voor en door mensen met autisme

Ben jij iemand met (een vermoeden van) autisme? Met ‘autisme’ bedoelen we alle vormen van autisme of de autisme spectrum stoornis, waaronder Asperger en PDD-NOS. Kom dan op zaterdag 5 oktober naar Autminds – Meeting of Minds!


Autminds is een congres voor en door mensen met autisme. (Mensen zonder autisme zijn welkom, maar Autminds is primair gericht op mensen met autisme).

Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds. Autminds wordt georganiseerd vanuit de gelijknamige stichting Autminds.

Op Autminds vind je een divers aanbod van lezingen, workshops en discussies. Ook is er ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Autminds onderscheidt zich van andere congressen en bijeenkomsten over autisme, doordat Autminds volledig wordt georganiseerd vanuit het principe ‘Nothing about us, without us’. Dit betekent dat er niet over mensen met autisme wordt gepraat, maar door hen en met hen. Mensen met autisme zijn de sprekers en vormen de organisatie. Ook het programma wordt volledig bepaald door mensen met autisme. Daardoor komen die onderwerpen aan bod, waar mensen met autisme het zelf graag over willen hebben.

 

Wat:         5e Autminds congres. Thema is dit jaar ‘in relatie tot…’.

Datum:      5 oktober 2019

Tijd:          10:00 – 17:00 uur

Locatie:     Hogeschool van Amsterdam, locatie Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam

Contact:    Stichting Autminds

Contactpersonen: Diederik Weve, Marvin Scheffer, Simone van lent

 

 

Thema 2019: in relatie tot…

Wat betekent autisme nog als je het in isolatie beschouwt? Autisme beïnvloedt namelijk mensen, hun relaties met anderen en relaties met zichzelf. Anderzijds wordt autisme zèlf gedefinieerd door mensen, door hun ervaringen en de manier waarop we met elkaar omgaan.

De persoon met autisme is maar één van de partijen in die relatie, en misschien niet eens de belangrijkste partij.

“ Als we meer van autisme willen weten moeten we meer weten over de relaties waarin autisme bestaat.”

in relatie tot…

• anderen (vrienden, partner, familie, kinderen, werk)

• verschillende culturen en (minderheids)groepen

• jezelf, je sensaties en ervaringen (geestelijk en lichamelijk)

• sociale constructen (medisch, wetgeving, maatschappij)

• school, uitgaan, sport, hobby’s, lotgenoten, de psychiatrie, compassie, ouder worden, …...

Autminds werkt met een ‘Call for Proposals’.

 

Call for Proposals

De organisatie van Autminds nodigt mensen met autisme van harte uit om een voorstel in te dienen voor de 5e editie van het Autminds congres met als thema ‘in relatie tot…’. Beschrijving van het thema

Heb jij autisme en lijkt het jou leuk om een bijdrage te verzorgen, die past bij dit thema en de doelstelling en uitgangspunten van Autminds? Dien dan een voorstel in. Voor het indienen van een voorstel moet je een vast formulier gebruiken: Download formulier. Het ingevulde formulier mail je naar: sprekers@autminds.nl

 

De deadline is 7 juni 2019.

Voor je je voorstel naar ons mailt, willen we je vragen om eerst goed de informatie door te lezen die is te vinden op de pagina FAQ voor sprekers. Op die manier krijg je een indruk van wat wel en niet past bij Autminds. Ook hopen we dat zo al veel van de vragen die je misschien hebt, beantwoord zijn.

 

Vrijwilligers gezocht

Autminds  wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Wij kunnen nog versterking gebruiken! Op dit moment zijn we met name op zoek naar iemand die zich bezig wil houden met de coördinatie van de dagvrijwilligers, het technisch beheer van de website en een website ontwerper.

Iets voor jou? Mail dan naar info@autminds.nl

 

Meer informatie

Meer informatie over Autminds is te vinden op de website www.autminds.nl