Autismeweek - Thema ‘Autisme werkt!’


De Autismeweek, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), is dit jaar van 31 maart tot en met 6 april. Door het hele land worden er activiteiten en informatieavonden georganiseerd over, voor en/of door mensen met autisme. Dit jaar is het thema van de Autismeweek ‘Autisme werkt!’. Voor veel mensen met autisme is het lastig om een betaalde baan te vinden of te houden, terwijl zij wel degelijk talenten of sterke eigenschappen hebben die op de arbeidsmarkt van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een analytisch vermogen of oog voor details. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor die talenten en sterke eigenschappen. Ook binnen het NAR doen wij onderzoek naar de diversiteit van mensen met autisme en rapporteren wij over de volle breedte aan beperkingen én vaardigheden die mensen met autisme in hun dagelijks leven ervaren.

Wilt u meer informatie over activiteiten tijdens de Autismeweek? Zie https://autismeweek.nl/over-autismeweek