Artikel in Autisme Magazine: Waar wonen mensen met autisme, als kind en als volwassene?

Het Autisme Magazine is het vernieuwde magazine van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Elk kwartaal wordt er in een paginagroot artikel dieper ingaan op een deel van de resultaten van het NAR, waarbij de resultaten verbonden zullen worden zowel met de laatste wetenschappelijke inzichten als wel met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit keer: Waar wonen mensen met autisme, als kind en als volwassene?


In deze editie van Autisme Magazine is er volop aandacht voor wooninitiatieven: ouderinitiatieven, woonprojecten voor studenten met autisme en voor en door (jong)volwassenen. Maar wat weten we nu eigenlijk over de huidige woonsituaties van mensen met autisme? Hoeveel van hen wonen zelfstandig, hoeveel bij hun ouders en hoeveel in een woonvorm of zorginstelling? Het NAR brengt dit jaarlijks in kaart. Op deze pagina’s de meest recente gegevens uit de NAR-rapportage 2017.

Lees hier meer...