Deelnemers gezocht voor onderzoek naar zelfbeeld bij adolescenten met autisme

Met dit onderzoek willen we meer kennis verwerven over het zelfbeeld van adolescenten met ASS, en willen we onderzoeken welke hersengebieden betrokken zijn bij het nadenken over jezelf. Het is een onderzoek van de Universiteit van Leiden in samenwerking met het Nederlands Autisme Register, onder leiding van Prof. Eveline Crone, bekend om haar studies naar het ‘puberbrein’.


Wie kan deelnemen?

We zoeken adolescenten tussen de 13 en 16 jaar oud, met een gemiddeld of bovengemiddeld IQ en met een diagnose in het autisme spectrum.


Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het invullen van online vragenlijsten. Dit kan de deelnemer gewoon thuis doen. Het tweede onderdeel is een bezoek aan het LUMC in Leiden. Hier wordt er een MRI scan gemaakt van de hersenen, terwijl de deelnemers een taakje doen waarbij ze over zichzelf nadenken. Zo kunnen we kijken naar de hersengebieden die actief worden als je over jezelf nadenkt. Het bezoek zal in totaal 2,5 tot 3 uur duren.

De reiskosten worden vergoed, en deelnemers ontvangen een financiële vergoeding en een klein cadeautje als dank voor hun deelname.

Meer informatie en aanmelden

Om u op te geven voor dit onderzoek of om meer informatie te vragen over dit onderzoek, kunt u terecht bij:

Renske van der Cruijsen
Telefoonnummer: 06-20904434
E-mail: l.w.p.van.der.cruijsen@fsw.leidenuniv.nl