Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 plaats met als thema ‘bewegen’. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds. Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur. 

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

Erik Scherder

Eén van de sprekers van het NAR-symposium is VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onder meer bekend van de populaire Ommetjes-app. Hij weet alles van de gezondheidsaspecten van beweging en kan hier op een leuke en toegankelijke manier over vertellen. Uiteraard zal Scherder tijdens het symposium ook ingaan op de invloed van bewegen voor mensen met autisme.

Daarnaast zal een aantal NAR-onderzoekers vertellen over hun lopende studies. Deze onderzoeken hebben allemaal als doel om de levens van mensen met autisme te verbeteren.

Programma

Het NAR-symposium 2021 zal worden geopend door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU. Dit is het programma:

Let op: de exacte volgorde van de sprekers staat op dit moment nog niet vast. Hou voor het definitieve programma de website van de NVA in de gaten: https://www.autisme.nl/actueel/congres-en-themadagen/online-nar-symposium-autisme-en-beweging/

Kaarten kopen

Deelnemers van het NAR ontvangen een individuele uitnodiging via de mail. Ben je NAR-deelnemer, dan is het symposium gratis. Hierover ontvang je binnenkort een e-mail met een persoonlijke kortingscode. Ben je lid van de NVA, dan zijn de kosten € 7,50. Ben je geen lid van het NAR of de NVA, dan zijn de kosten € 25. Kaarten zijn te koop via:  https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nar-symposium-2021-141693684625 

NVA Autismeweek

Het NAR-symposium is onderdeel van de NVA Autismeweek 2021. De Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert deze week elk jaar rond 2 april, Wereld Autismedag. De NVA Autismeweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april.

Het NAR-symposium vindt dit jaar online plaats.